Odvetnica Nevenka Šorli

Advisor

Odvetnica Nevenka Šorli je začela z odvetniško dejavnostjo 15. 10. 1994. Pred tem je bila 18 let zaposlena na sodiščih v Ljubljani, najprej kot prvostopna sodnica na civilnem, nato kot vodja gospodarskega oddelka in zatem še 8 let kot sodnica na gospodarskem oddelku Višjega sodišča v Ljubljani.

Glede na specializacijo pridobljeno na sodiščih je tudi v odvetništvu nadaljevala z delom na civilnem in gospodarskem področju. Posebej dobro se spozna na stečajne postopke, ki jih je vodila na sodišču kot stečajna sodnica. Prva leta v odvetništvu pa se je dodatno ukvarjala s stečaji kot stečajna upraviteljica.

Ko se je z leti obseg dela v odvetništvu povečeval, je opustila delo stečajne upraviteljice. Pisarno je kadrovsko okrepila z odvetnikom Tadejem Kovačičem, ki je prevzel še upravno področje, delovnopravne in socialne spore.

Odvetnica se ob delu stalno izobražuje in poglablja v posamezna pravna področja. Tako je na primer uredila tudi zbirko sodne prakse s področja dedovanja Dedno pravo, v zbirki Gospodarske pogodbe pa je obdelala transportne pogodbe.

Glede na specializacijo dela na gospodarskem področju je odvetnica tudi arbitra pri GZS. Bila je tudi članica sodnega sveta, zato dobro pozna delovanje in probleme v sodstvu.

Na probleme pogosto opozarja s članki v reviji Pravna praksa in dnevnem časopisju: